top of page
Elektronisch bord
cloud icoon.jpg
rumeco tekst website.jpg

IT-assessments

Vertrouw op onze IT-assessment experts om uw ICT-netwerk te controleren op veiligheid en back-up. Met een grondige evaluatie door onze specialisten krijgt u een duidelijk beeld van de status van uw IT-infrastructuur. Van het identificeren van beveiligingsrisico's tot het waarborgen van een betrouwbare back-up, wij bieden uitgebreide oplossingen om uw bedrijf te beschermen tegen mogelijke dreigingen en om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor een professionele IT-assessment die uw bedrijf naar een hoger niveau tilt

IT-Assessment

Onze ICT specialisten komen bij u langs voor een gratis oriëntatie gesprek.

Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven en organisaties die afgelopen jaar slachtoffer zijn geworden van ransomware had geen back-up. Dit meldt het Digital Trust Center (DTC) als één van de opvallende constateringen in zijn rapport Jaarbeeld Ransomware 2023. Eerder kwam al naar buiten dat één op de vijf Nederlandse ransomwareslachtoffers losgeld betaalt.

Het aandeel ransomwareslachtoffers dat níet beschikte over een back-up, ligt op 58%, aldus het DTC. Die organisatie voor het bevorderen van cybersecurity bij Nederlandse bedrijven en organisaties hamert op het opstellen van een goede strategie voor back-ups. Het veilig stellen van data - en dat op automatische wijze veilig en frequent laten doen - is echter niet één van de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen die DTC aanreikt. Bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is back-up wél een van de basismaatregelen.


Rumeco ICT-Assessments

Tijdens een ICT-assessment kunnen verschillende aspecten worden geëvalueerd, waaronder:

  1. Netwerk- en systeemarchitectuur: Beoordeling van de netwerkarchitectuur, infrastructuurconfiguratie en systeemontwerp om te zorgen voor optimale prestaties en schaalbaarheid.

  2. Beveiligingsbeoordeling: Analyse van de beveiligingsmaatregelen en -protocollen om kwetsbaarheden en risico's te identificeren, zoals cyberaanvallen, gegevenslekken en nalevingsproblemen.

  3. Back-up- en herstelplanning: Evaluatie van back-up- en herstelprocedures om te waarborgen dat cruciale gegevens adequaat worden beschermd en dat er herstelmaatregelen zijn in geval van gegevensverlies of systeemstoringen.

  4. Software en applicaties: Beoordeling van de gebruikte software en applicaties om te controleren op licentieovereenkomsten, softwarecompatibiliteit, en naleving van beveiligings- en prestatienormen.

  5. IT-beleid en -procedures: Controle van IT-beleid, procedures en richtlijnen om te zorgen voor naleving van regelgeving, bescherming van gegevensprivacy en efficiënte operationele processen.

CONTACT

Tel. 075: 684 2427

support@rumeco.nl

Rumeco 
De haal 6

1511 AR Oostzaan

Informatie

KVK:  35028650

 

Contact
formulier

Bedankt voor de inzending!

bottom of page